Brioche

Ι got this recipe from Faidros who says that the more butter you add the tastier the brioches get-and it’s true!

INGREDIENTS

  • 525gr flour
  • 3/4 coup water or milk
  • 8gr yeast
  • 1/2 table spoon salt
  • 3-4 eggs
  • 120gr butter
  • 1/4 cup honey

STEPS

1. Stir all ingredients together with the mixer and leave them for 2 hours in room temperature and at least for 5 hours in the fridge to rise

2. Shape the brioche – classic shape

3. Leave the brioche for 40 more minutes to rise in the oven pan

4. Bake the brioche in 180oC but not in the air mode

Αυτή τη συνταγή την πήρα από τον Φαίδρo, ο οποίος λέει όσο πιο πολύ βούτυρο βάζεις τόσο πιο νόστιμα γίνονται – και είναι αλήθεια!

ΥΛΙΚΑ

  • 525gr αλεύρι
  • 3/4 φλιτζάνι νερό η γάλα
  • 8gr μαγια
  • 1/2 κουταλια σούπας αλάτι
  • 3-4 αυγά
  • 120gr βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Xτυπάτε όλα μαζί και τα αφήνετε 2 ώρες να φουσκώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και τουλάχιστον 5 ώρες στο ψυγείο

2. Σχηματίζετε τα μπριός – classic shape

3. Αφήνετε τα μπριος για άλλα 40′ να φουσκώσουν στο ταψί

4. Τα ψήνετε 180oC αλλά όχι στον αέρα

let us know what you think

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s