Ι got this recipe from Faidros who says that the more butter you add the tastier the brioches get-and it’s true!
INGREDIENTS
- 525gr flour
- 3/4 coup water or milk
- 8gr yeast
- 1/2 table spoon salt
- 3-4 eggs
- 120gr butter
- 1/4 cup honey
STEPS
1. Stir all ingredients together with the mixer and leave them for 2 hours in room temperature and at least for 5 hours in the fridge to rise
2. Shape the brioche – classic shape
3. Leave the brioche for 40 more minutes to rise in the oven pan
4. Bake the brioche in 180oC but not in the air mode
Αυτή τη συνταγή την πήρα από τον Φαίδρo, ο οποίος λέει όσο πιο πολύ βούτυρο βάζεις τόσο πιο νόστιμα γίνονται – και είναι αλήθεια!
ΥΛΙΚΑ
- 525gr αλεύρι
- 3/4 φλιτζάνι νερό η γάλα
- 8gr μαγια
- 1/2 κουταλια σούπας αλάτι
- 3-4 αυγά
- 120gr βούτυρο
- 1/4 φλιτζάνι μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Xτυπάτε όλα μαζί και τα αφήνετε 2 ώρες να φουσκώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και τουλάχιστον 5 ώρες στο ψυγείο
2. Σχηματίζετε τα μπριός – classic shape
3. Αφήνετε τα μπριος για άλλα 40′ να φουσκώσουν στο ταψί
4. Τα ψήνετε 180oC αλλά όχι στον αέρα