Rice pudding

r
Simple, modest, low-caloric, easy! The humble rice pudding-an all time classic!
INGREDIENTS (5-6 bowls, around 40min)
  • 4 cups pudding rice
  • 1 cup water
  • 4 cups full fat milk
  • ½ cup granulated sugar
  • 2 tablespoon corn flour
  • Vanilla extract
  • Nutmeg
  • Cinnamon
STEPS
  1. Boil the rice for approx. 10min
  2. Put the corn flour in the ½ cup of milk and stir
  3. Add the rest 3 ½ coups of milk in the rice (that has at this point absorbed all the water) and let it boil slowly for 15 min while stirring continuously
  4. Add the sugar in the rice mixture
  5. Add the milk with the corn flour in the mixture
  6. Boil the mixture for 15 min more while stirring until thickened
  7. Remove the pot from the fire, add the vanilla extract & the nutmeg and stir for a while
  8. Serve in 5-6 bowls and once cold sprinkle on top the cinnamon
ΥΛΙΚΑ (5-6 μπολ, περίπου 40λεπτά)
  • 4 κούπες ρύζι γλασέ
  • 1 κούπα νερό
  • 4 κούπες γάλα πλήρες
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 2 κ. σούπας corn flour
  • Βανίλια
  • Μοσχοκάρυδο
  • Κανέλα
Απλό, σεμνό, με λίγες θερμίδες, εύκολο! Το ταπεινό ρυζόγαλο-ένα διαχρονικό επιδόρπιο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράστε το ρύζι για περίπου 10λεπτά
  2. Ανακατέψτε το corn flour σε ½ κούπα γάλα
  3. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα (3 ½ κούπες) στο βρασμένο ρύζι και αφήστε το να βράσει σε σιγανή φωτιά για 15 λετπά ανακατεύοντάς το
  4. Προσθέστε την ζάχαρη στο μείγμα
  5. Προσθέστε το γάλα με το corn flour στο μείγμα
  6. Βράστε το μείγμα για 15 λεπτά ανακατεύοντάς το εως ότου πήξει
  7. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέστε την βανίλια, το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε για λίγο
  8. Σερβίρετε σε 5-6 μπολ και όταν κρυώσει πασπαλίστε με κανέλα

let us know what you think

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s