
- 4 cups pudding rice
- 1 cup water
- 4 cups full fat milk
- ½ cup granulated sugar
- 2 tablespoon corn flour
- Vanilla extract
- Nutmeg
- Cinnamon
- Boil the rice for approx. 10min
- Put the corn flour in the ½ cup of milk and stir
- Add the rest 3 ½ coups of milk in the rice (that has at this point absorbed all the water) and let it boil slowly for 15 min while stirring continuously
- Add the sugar in the rice mixture
- Add the milk with the corn flour in the mixture
- Boil the mixture for 15 min more while stirring until thickened
- Remove the pot from the fire, add the vanilla extract & the nutmeg and stir for a while
- Serve in 5-6 bowls and once cold sprinkle on top the cinnamon
- 4 κούπες ρύζι γλασέ
- 1 κούπα νερό
- 4 κούπες γάλα πλήρες
- ½ κούπα ζάχαρη
- 2 κ. σούπας corn flour
- Βανίλια
- Μοσχοκάρυδο
- Κανέλα
- Βράστε το ρύζι για περίπου 10λεπτά
- Ανακατέψτε το corn flour σε ½ κούπα γάλα
- Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα (3 ½ κούπες) στο βρασμένο ρύζι και αφήστε το να βράσει σε σιγανή φωτιά για 15 λετπά ανακατεύοντάς το
- Προσθέστε την ζάχαρη στο μείγμα
- Προσθέστε το γάλα με το corn flour στο μείγμα
- Βράστε το μείγμα για 15 λεπτά ανακατεύοντάς το εως ότου πήξει
- Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέστε την βανίλια, το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε για λίγο
- Σερβίρετε σε 5-6 μπολ και όταν κρυώσει πασπαλίστε με κανέλα