Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε πορτοκάλι με πατάτες κυδωνάτες

IMG_1554_resize

Μαρινάρουμε 3 ώρες το κοτόπουλο σε χυμό από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι, 6 κουτ. λάδι, 1 ποτήρι κόκκινο κρασί, 3 κουτ. μουστάρδα, δεντδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι μέσα σε μια σακούλα για να πάει το μείγμα παντού.
Ψήνουμε στον αέρα σε μεσαίο ράφι στους 180-190 °C και περιχύνoυμε με την μαρινάδα από το ταψί κάθε 15-20 λεπτά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κατά προτίμηση σε σχήμα κυδωνάτο. Τις τοποθετούμε στο ταψί 20 λεπτά μετά το κοτόπουλο.
Ψήνουμε συνολικά περίπου ~90 λεπτά ή αν έχουμε θερμόμετρο για κρέας έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 90 °C βαθμούς.

Μmmmm… well done chef F!

IMG_1550_resize

One thought on “Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε πορτοκάλι με πατάτες κυδωνάτες

  1. τα παρακάτω, προσφορά του Γιόκ Μπαλίκ

    στο ζουμάκι απο το ταψί, προσθέτουμε ρεντουξιόν αρωματικού κρασιού (για ένα κοτόπουλο αυτού του μεγέθους, 1 ποτήρι κρασί μαρσάλα, ή πορτό, ή μαδέρα, ή μαυροδάφνη που το ρίξαμε σε ενα τηγάνι όπου σωτάραμε λίγο κρεμμύδι μαζί με φρέσκο θυμάρι το αφήνουμε να μειωθεί κατά τα 2/3 σουρώνουμε = ρεντουξιόν αρωματικού κρασιού) στην συνέχια το δένουμε με ένα ξανθό ρου (μια κουταλιά βούτυρο + μια κουταλιά αλεύρι σωταρισμένα μεχρι να πάρουν ξανθό χρώμα στο οποίο προσθέτουμε τα υγρά μας) και τελος 2-3 κομματάκια βούτυρο για να γυαλίσει
    = ωραία σαλτσούλα ψητού

    ευχαριστούμε πολύ Γιόκ Μπαλίκ

let us know what you think

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s