Μαρινάρουμε 3 ώρες το κοτόπουλο σε χυμό από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι, 6 κουτ. λάδι, 1 ποτήρι κόκκινο κρασί, 3 κουτ. μουστάρδα, δεντδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι μέσα σε μια σακούλα για να πάει το μείγμα παντού.
Ψήνουμε στον αέρα σε μεσαίο ράφι στους 180-190 °C και περιχύνoυμε με την μαρινάδα από το ταψί κάθε 15-20 λεπτά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κατά προτίμηση σε σχήμα κυδωνάτο. Τις τοποθετούμε στο ταψί 20 λεπτά μετά το κοτόπουλο.
Ψήνουμε συνολικά περίπου ~90 λεπτά ή αν έχουμε θερμόμετρο για κρέας έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 90 °C βαθμούς.
Μmmmm… well done chef F!
τα παρακάτω, προσφορά του Γιόκ Μπαλίκ
“στο ζουμάκι απο το ταψί, προσθέτουμε ρεντουξιόν αρωματικού κρασιού (για ένα κοτόπουλο αυτού του μεγέθους, 1 ποτήρι κρασί μαρσάλα, ή πορτό, ή μαδέρα, ή μαυροδάφνη που το ρίξαμε σε ενα τηγάνι όπου σωτάραμε λίγο κρεμμύδι μαζί με φρέσκο θυμάρι το αφήνουμε να μειωθεί κατά τα 2/3 σουρώνουμε = ρεντουξιόν αρωματικού κρασιού) στην συνέχια το δένουμε με ένα ξανθό ρου (μια κουταλιά βούτυρο + μια κουταλιά αλεύρι σωταρισμένα μεχρι να πάρουν ξανθό χρώμα στο οποίο προσθέτουμε τα υγρά μας) και τελος 2-3 κομματάκια βούτυρο για να γυαλίσει
= ωραία σαλτσούλα ψητού”
ευχαριστούμε πολύ Γιόκ Μπαλίκ