Τάρτα εποχής με δαμάσκηνα
Ο Σεπτέμβρης φέρνει πολλά φθινοπωρινά φρούτα…ένα από τα πιο αγαπημένα για γλυκά και μαγείρεμα είναι τα δαμάσκηνα.
Μια πολύ απλή τάρτα με μια ενδιάμεση στρώση από δαμάσκηνα που κρατάνε την γεύση του φρούτο με ένα άρωμα μαρμελάδας, είναι σίγουρα η εύκολη λύση για γλυκό αυτό το μήνα.
Για την βάση:
150γρ. αλεύρι (εναλλακτικά 100γρ αλεύρι και 50γρ cornflower)
1 κ.σ. baking powder
80γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 αυγό
80γρ. βούτυρο
500γρ. δαμάσκηνα (κομμένα)
Για το crumble από πάνω:
150γρ. αλεύρι
100γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
100γρ. βούτυρο
1 1/2 κ.γ. κανέλα
Ανακατεύουμε τα υλικά της βάσης όλα μαζί με το χέρι!
Απλώνουμε σε μια πολύ λεπτή στρώση την βάση (1/2 εκ) καλύτερα πάνω σε μία λαδόκολλα.
Τοποθετούμε τα δαμάσκηνα κομμένα σε 4-8 φέτες το καθένα. Όσο πιο πολύ κοπούν τόσο πιο πολύ θα θυμίζουν μαρμελάδα
αλλιώς θα κρατήσουν την φρουτένια υφή τους.
Ανακατέυουμε τα υλικά του crumble με το χέρι όλα μαζί και τα απλώνουμε από πάνω. Υπόψιν οτι η ζύμη είναι αρκετά τριφτή.
Ψήνουμε στον αέρα στους 200 C περίπου για 45 λεπτά!
Καλό φθινόπωρο!
Pie with plums
September brings many autumn fruit … one of the most favourite for desserts and cooking are plums.
An easy to make crumble with an intermediate layer of plums, keepσ the flavour of the fruit but also with a flavour of jam, is definitely the easy way to sweet this month.
For the base:
150gr flour (or 100gr flour and 50gr cornflower)
1 table s. baking powder
80gr sugar
1 vanilla
1 egg
80gr butter
500gr plums (cut in slices)
For the crumble:
150gr flour
100gr sugar
1 vanilla
100gr butter
1 1/2 tea s. cinnamon
Mix together all the ingredients of the base and stir with your hand.
Apply a very thin layer of the base (1/2 cm) on a baking sheet.
Arrange the plums cut into 4-8 slices each. The more you cut the more it will resemble jam otherwise it will keep the fruity texture.
Mix the materials crumble by hand all together and spread on top. Notice that the dough is quite rubbed.
Bake in air at 200C for about 45 minutes!
Good autumn!