Kέικ με σοκολατένιο γλάσο μελιού

Aυτό που πραγματικά αξίζει είναι το γλάσο που διατηρεί την υφή, την γεύση και την γιαλάδα του μέχρι τέλους…

Υλικά:

-250 γρ βούτυρο
-2 φλ. ζάχαρη (440 γρ)
-4 αυγά
-200 γρ γιαούρτι πλήρες
-2 βανίλιες
-λίγο αλάτι
-1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-σοκολάτα

Για το γλάσο:
-σοκολάτα
-1/2 κρέμα γάλακτος
-μέλι
(Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμαστεί το μείγμα του κείκ.

IMG_2054

Χτυπάμε το βούτυρο στο μπλέντερ να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Έπειτα προσθέτουμε 1-1 τα αυγά στο μπλέντερ με το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
Στη συνέχεια βάζουμε στο μπλέντερ τη βανίλια, 1 πρέζα αλάτι, γιαούρτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα με μια σπάτουλα ίσα-ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί και τέλος προσθέτουμε και την σοκολάτα ψιλοκομμένη.

IMG_2049
Βγάλε από την κατάψυξη τη φόρμα και γέμισε τη με το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ μας στην αντίσταση, στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Για το γλάσο:

IMG_2052Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα για το γλάσο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη σοκολάτα και το μέλι και ανακατεύουμε καλά.

collage 1
Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, περιχύνουμε από πάνω το σοκολατογλάσο μελιού!

The glaze is really worth it, that retains the texture, taste and glow until the cake finishes.

Ingredients:
-250 gr butter
-2 cups sugar (440gr)
-4 eggs
-200gr yoghurt
-2 vanilla
– salt
-1/2 kg self rising flour
-chocolate

For the glaze:
-chocolate
-1/2 crème fraîche
-honey
(all ingredients should be at room temperature)

Execution:
Preheat the oven to 170-180 degrees. Grease the tin and sprinkle with flour.
Place the tin in the freezer until ready to mix the cake.
Beat the butter in a blender until fluffy and add the sugar . Then add the eggs with the butter and stir well to mix. Put in the blender vanilla, 1 pinch salt, yoghurt and continue stirring . Put the flour and stir the mixture with a spatula just enough until smooth and then add the chopped chocolate.
Take the tin out of the freezer and fill it with the mixture. Bake the cake at 170 degrees for about 1 hour.

For the glaze : Finely chop the chocolate for the glaze. Heat the cream, add the chocolate and honey and mix well. Once the cake is ready, pour over the honey chocolate glaze!

let us know what you think

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s