Μπισκότα με μπανάνα και σοκολάτα

Ευχαριστούμε πολύ την Θάλεια, που μας την έστειλε αυτή τη συνταγή!

Υλικά για 35 μπισκότα

1 φλιτζάνι του τσαγιού χοντροκοπανισμένα καρύδια
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
μπισκότα-μπανάνα-σοκολάτα1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη ξανθή
1 αυγό
1 μπανάνα λιωμένη στο μπλέντερ
1 βανίλια σκόνη
100 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
100 γρ. λευκή σοκολάτα σπασμένη σε κομματάκια

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε τη βανίλια, το αυγό και τέλος τη λιωμένη μπανάνα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.

Ανακατεύετε το μείγμα του βουτύρου με το μείγμα του αλευριού και στη συνέχεια με την καρυδόψιχα. Δουλεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα σφιχτό μείγμα. Τέλος προσθέτετε τα κομματάκια της σοκολάτας και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε λίγη ζύμη και την τοποθετείτε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας αρκετή απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα. Τα ψήνετε 12′-15′ και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο, προτού τα ξεκολλήσετε με σπάτουλα από τα ταψιά.

° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° °

Many thanks to Thalia for sending us this recipe

Ingredients for 35 biscuits

1 cup crushed walnuts
1 1/2 cups all purpose flour
2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
1 cup butter
1/2 cup brown sugar blonde
1 egg
1 banana mashed
1 teaspoon vanilla essence
100 g white chocolate broken into pieces
100 g chocolate broken into pieces

Method

In a bowl, mix the flour, baking powder, salt and baking soda. Beat the butter with the sugar until pale and fluffy. Add the vanilla, egg and finally the mashed banana, beating well between each addition. Preheat oven to 180 °C.

Combine the butter mixture with the flour mixture and then add the walnuts. Work well all the ingredients together until a tight dough is formed. Finally, add the chopped chocolate and stir with a spoon.

Spoon a little dough at a time, placing it on a baking tray lined with greaseproof paper, leaving enough space between the cookies. Bake 12′-15 ‘and let them cool slightly before loosening with a spatula to remove from the tray.

let us know what you think

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s